Telefoon: 0523 240 646
Mobile: 06 109 33944
Mail: info@kasteelhortus.nl

 

Image 2

 

Image 3

 

Image 3

 

Image 3

Wij bieden Uw een compleet aanbod van diensten van een eerste consult tot de evolutie van een ontwerp en de complete aanleg van de tuin.

 

Tuinadviezen


Bij een bezoek aan uw tuin kunt U advies krijgen over bestaande planten, de bodem, onderhoud en verzorgingsmethodes en oplossingen voor specifieke problemen zoals het afschermen van inkijk. Na het bezoek krijgt U een geschreven rapport  omtrent Uw vragen.

 

Volledig tuin ontwerp 


Bij een volledig ontwerp  wordt  nauw samengewerkt met de klant om op basis van hun wensen en die van een studie van het terrein een aantal conceptplannen te maken. De studie van het terrein beschrijft de topografie, het microklimaat, de bodemgesteldheid en bestaande elementen zoals bomen en gebouwen die bewaard en beschermd moeten worden.


Na overleg met de klant wordt  een gedetailleerde studie van de uitvoerbaarheid van de conceptplannen gemaakt om zeker te zijn  dat het ontwerp  zowel esthetisch aantrekkelijk, praktisch en betaalbaar is rekening houdend met de locale omgeving.


Het gekozen concept plan vormt de basis van het uiteindelijke ontwerp dat aan de klant wordt getoond door middel van tekeningen en artistieke impressies. Het goedgekeurde en aangepaste ontwerp wordt dan in detail uitgewerkt. Door het leveren van een bestek, technische tekeningen en toezicht tijdens de uitvoering van de aanleg verzekeren wij, dat het ontwerp goed wordt uitgevoerd.

 

Onderhoudsschema


Wij maken ook een onderhoudsschema om zeker te zijn dat het volle potentieel van het project kan worden gerealiseerd. Dit maakt onze ontwerp filosofie af.

 

Instandhoudingsplannen en inspectierapporten


Wij verzorgen ook de benodigde documentatie en meerjarenplannen voor subsidie aanvragen van  historische tuinen die recht hebben op groene BRIM subsidies.

 

Tuinaanleg

 

Wij kunnen zowel zelf Uw tuin aanleggen of de uitvoering van het werk van een door U zelf gekozen hovenier te begeleiden.

 

 

 

© 2010 | Kasteel Hortus | Designed by Pandora Design